Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Annulleret
Hej alle deltagere til arrangementet "Farmor larmer! Et foredrag om - At være bedsteforælder til et barn med autisme". PGA sygdom har vores fordragsholder måtte aflyse arrangementet. Vi arbejder på at finde en ny dato der vil blive annonceret på AutismecenterVest.dk. Vi tilbagebetaler alle købte billetter hurtigst muligt.

Farmor larmer! At være bedsteforælder til et barn med autisme

23. september 9:15 : 14:00

Lørdag den 23. september inviterer Autismecenter Vest og Autismeforeningen, Kreds MidtVest til bedsteforældredag og foredraget ”Farmor larmer! At være bedsteforældre til et barn med autisme på Autismecenter Vest.

Det er en glæde med børnebørn. Men meget er anderledes, når ens barnebarn har autisme, måske kæmper med angst og ufrivilligt skolefravær og ikke kan det samme som andre børn. Hvordan navigerer man i det som bedsteforælder?

Det fortæller Marianne Schiødt og Dorthe Stieper om i foredraget ”Farmor larmer! At være bedsteforælder til et barn med autisme”.

At være bedsteforælder til et barn med autisme

Marianne Schiødt er 69 år og gik for år tilbage på efterløn for bl.a. at kunne hjælpe ift. sit barnebarn, der har autisme, angst m.m. Dorthe Stieper arbejder som pårørendementor, hvor hun bl.a. møder mange bedsteforældre til børnebørn med særlige behov og psykisk sårbarhed.

I foredraget trækker Dorthe på sin viden og erfaringer, mens Marianne åbent fortæller om, hvordan hun håndterer at være farmor til et barnebarn med autisme – den anderledes relation, glæder og sorger, bekymringerne, hjælp og egne behov.

I foredraget kommer de bl.a. ind på:

  • Hvad sker der lige med mit barnebarn? Og alle de diagnosebørn?
  • Hvad er autisme? Hvordan er børn med autisme anderledes?
  • De knuste forestillinger, sorg, tab og bekymringer
  • Hvordan kan jeg hjælpe og være en god bedsteforælder?
  • Åndehuller og egne behov

Dorthe og Marianne kommer ikke med ”de rigtige svar” eller færdige løsninger, da alle familier og historier er forskellige. Men de håber, at bedsteforældre vil kunne spejle egne tanker, følelser og oplevelser i oplægget, samt finde ny inspiration og forståelse i forholdet til deres børnebørn med autisme.

Seneste tilmelding: 18 september 2023.

Program:

09.15 – 10.00: Ankomst og morgenmad.

10.00 – 12.00: At være bedsteforældre til et barn med autisme.

12.00 – 13.00: Frokost.

13.00 – 14.00: Kaffe/The med brød og afslutning.

499DKK Inkl. fuld forplejning.

Autismecenter Vest

Se Arrangør hjemmeside

Autismeforeningen, Kreds MidtVest

Se Arrangør hjemmeside