ET SÆRLIGT TILRETTELAGT ANSÆTTELSESFORLØB FOR UNGE OG VOKSNE MED AUTISME

KLAR TIL START er den sikreste vej til job for unge og voksne med en diagnose indenfor autisme spektret, og som umiddelbart kan have svært ved at indgå på en ordinær arbejdsplads eller varetage et job på ordinære vilkår.

Der er er tale om landets eneste afklarings- og træningsforløb med indbygget jobgaranti, i kraft af et forpligtende erhvervssamarbejde, fagligt stærke per-sonlige vejledere og anerkendte dokumentationsmetoder. Forløbet foregår i virksomheden og varer i gennemsnit 12 måneder, hvorefter kandidaten bliver fastansat. En autismefaglig vejleder sikrer at forløbet tilpasses individuelt

KLAR TIL START tilbydes i hele Danmark via et netværk af autismespecialister, der sikrer, håndholdt indsats på højt fagligt niveau. En række store danske virksomheder garanterer fastansættelse til alle der gennemfører KLAR TIL START-forløbet, hvilket lykkes for mere end 80% af alle kandidater. KLAR TIL START drives at nonprofit-organisationen FONDEN UNGES med udviklings-støtte fra den A.P. Møllers Støttefond og VELUX FONDEN.

”Klar til Start” er et drømmematch mellem udfordringer og ressourcer. fakta har stort fokus på at skabe spændende og indbydende butikker, og et arbejde i fakta er et slaraffenland for de unges behov for orden og sans for detaljer”

Salgsdirektør i fakta

Jens Romundstad

TIL DIG MED AUTISME

KLAR TIL START er for dig, der gerne vil have et arbejde i en helt almindelig virksomhed, men som har svært ved at varetage et job på ordinære vilkår. KLAR TIL START er et særligt tilrettelagt ansættelsesforløb, hvor du lærer tingene på den måde, der passer bedst til dig. Du har en personlig vejleder med viden om autisme, som er med dig hele vejen, i den grad du har brug. Sammen med din personlige vejleder finder du ud af, hvad du er særligt god til og hvilke ting du har brug for at lære og hvilke ting du har brug for hjælp til. Vi arbejder også på, at du lærer strategier til at håndtere de personlige eller sociale udfordringer, der kan gøre det svært at fungere på en arbejdsplads.

Hele forløbet foregår på en almindelig arbejdsplads, og ofte på det samme arbejdssted hvor du senere bliver ansat. Som udgangspunkt varer forløbet 12 måneder, men tilpasses ift. det du har brug for. Når forløbet er slut, har din nye arbejdsplads et job klar, som passer præcist til dig og det, du kan.

Hvis du tænker KLAR TIL START kan være noget for dig kan du kontakte din kommunale sagsbehandler eller jobkonsulent, der kan visitere til forløbet.

Du er også altid velkommen til at kontakte os på Autismecenter Vest.

Hvordan kommer man i Klar Til Start?

Hvis du tænker, at KLAR TIL START kan være noget for dig, kan du kontakte din kommunale sagsbehandler, jobkonsulent eller uddannelsesvejleder.

Du kan også kontakte Autismecenter Vest, der er den regionale KLAR TIL START-udbyder i dit område.

Du/I inviteres herefter til et informationsmøde, på Autismecenter vest, hvor I kan høre nærmere om forløbet.

Der er mulighed for 2 ugers praktik i den lokale KLAR TIL START virksomhed, hvor du kommer til at være sammen med den vejleder der er tilknyttet virksomheden. Dette praktikforløb er uden omkostninger for kommunen.

Efterfølgende er det kommunen der visiterer til selve KLAR TIL START-forløbet.

FØLG OS

FIND VEJ

RINGKØBINGVEJ 108A | 7400 HERNING