TV2 og Impact TV Søger

TV2 og Impact TV ApS søger medvirkende til oplysende dokumentar

TV2 og Impact TV ApS søger medvirkende til oplysende dokumentar om autismens indvirken på barnet, den unge og pårørende – Kan du hjælpe ?
 

Meget kort fortalt så ser programideen således ud:

Danmark har ca. 160.000 mennesker autisme – svarende til 2,8 % af befolkningen. Men på trods af at der så forholdsvis mange med autisme, så ved de fleste danskere meget lidt om sygdommen. Mange forbinder autisme med en person med særlige egenskaber, og ser Dustin Hoffman som ”Rain man” for sig, når de tænker på en person med autisme. Men sandheden er, at for mange med autisme og især for børnene og de unge, er livet med autisme fyldt med langt flere udfordringer og frustrationer end dem vi så i ”Rain man”. Desuden er langt fra alle med autisme højt begavede.  

Blandt almindelige danskere er der stor uvidenhed omkring autisme, og måske netop derfor har området oplevet omrokeringer og nedskæringer. Og derved er der blevet endnu mindre af den hjælp, som mennesker med autisme har brug for.

I to dokumentarprogrammer á 40 minutter ønsker Impact TV ApS sammen med TV2, at skabe debat om den manglende hjælp, som dagligt er med til at gøre livet til et helvede for børn og unge med autisme og deres familier.

Vi søger derfor 3 Hovedmedvirkende

Hovedmedvirken 1:

Barnet er et sted mellem 13 og 15 år, han eller hun har ikke været udenfor familiens hjem længe. Barnet opholder sig allerhelst på sit værelse. Gennem barnets isolation har det udviklet angst og er måske begyndt at selvskade. Gennem hovedperson 1 vil vi gerne beskrive, hvordan det er at være barn og ikke kunne overskue at komme i skole, fordi man er blevet inkluderet i en ganske almindelig folkeskoleklasse. 

 

Hovedmedvirken 2:

Har netop fået konstateret/eller er i gang med at få konstateret autisme. Barnet har – som så mange andre børn med autisme – haft en svær barndom og er gentagne gange blevet misforstået. Det betyder ikke alene at barnet har udviklet et meget lavt selvværd, men barnet har også nogle adfærdsmønstre, der betyder at barnet hele tiden kommer ud i konflikter. Barnet har det svært – som konsekvens af de mange svigt fra ”systemet”, og det skal barnet og familien nu have hjælp til at komme ud af. Men på trods af diagnose og adskillige henvendelser kan familien ikke få hjælp fra kommunen. 

Hovedmedvirken 3:

Vi møder den unge, når personen er 17 år. Den unge har gennem de sidste mange år været i et forløb hvor han eller hun har fået tilbudt en del hjælp, både som aflastning for familien og med socialpædagoger, der har hjulpet den unge med at klare hverdagen. Men den dag den unge fylder 18, falder al hjælp bort, og pludselig skal den unge klare sig selv. Gennem hovedperson 3 vil vi skildre overgangen fra barn til voksen, som ofte er svær for unge med autisme. 

Lyder dette som noget for dig eller én du kender?

Så kontakt

Søren Dalgaard

E-mail.: sd@autismecentervest.dk

Mobil.: 5044 2315 

Skriv et svar